Слуховете за котешката смърт за силно преувеличени, или как притесненията на жители на Крумово, че някой трови бездомни животни в селото, се оказаха неоснователни. Припомняме, че вчера граждани се задействаха след мистериозна случка, в която от непознат за местните автомобил слязла жена и изсипала пред дома на жител храна – напоена със силно миризливо вещество. Това събудило съмненията им, че тя е напоена с отрова и непознатата всъщност желая да „разчисти“ от безстопанствени котки и кучета.

След разпространени в социалните мрежи информация и снимков материал и внесена жалба в кметството, започна проверка по случая. Целта бе да се открие самоличността на въпросната жена, сочена за извършител на престъпното намерение. 

В Крумово издирват жена – твърдят, че хранила животни с отровни гранулиЗа случая са уведомени кметството и полицията

За изненада на жителите – още на сутринта тя се появила сама. Но не заради максимата от криминалистиката, че извършителят винаги намира начин да се върне на местопрестъплението. Тя потърсила връзка с кмет на Крумово Стоян Минчев, който също бе ангажиран по жалбата, за да изясни за възникнало огромно недоразумение.

Наш репортер също успя да разговаря със Светла Чилингирова, чийто разказ осветли неяснотите около мистериозната случка и успокои жителите. Чилингирова всъщност има фондация за грижа към безстопанствените животни и затова била повикана в Крумово по работа – да извърши кастрация на бездомно куче.

„В това населено място съм била само веднъж и обърках посоките. Влезнах в малката улица „Руен“ (бел.ав. където е заснета с колата си) и докато шофирах, забелязах няколко малки котета в много лошо здравословно състояние. Спрях, за да ги нахраня с гранули, каквито винаги нося със себе си. Сложих малко кучешки гранули, които залях с консерва котешка храна, за да е по-питателна. Нито съм видяла възрастна жена в двора, нито съм се крила от някого. Посветила съм се на спасяване и опазване на животните, подобни обвинения ме втрещиха и огорчиха“, заяви Чилингирова.

Тя е провела лична среща с Марияна Георгиева – гражданинът, подал сигнала. На същата е присъствал и кметът Стоян Минчев.

„Подадох сигнала и пуснах снимките под влияние на голямо притеснение, защото преди сме имали подобни инциденти, в които пред мен са умирали изтровени котки в страшни агонии. На тази улица живеят и много малки деца, не можеше да бъде пренебрегнато. Затова се случи да реагираме така бързо, за да изясним нещата. Хубавото в случилото се е, че не става дума за опит за натравяне, а ние сме се заблудили“, сподели Георгиева.

След като загадката около „мнимия палач“ била разплетена, хората се успокоили, а Георгиева оттеглила жалбата си от деловодството на Крумово. Работата по случая е приключена, а в селото се надяват повече да не се сблъскват с подобни ситуации.