Пожар избухна в брезовското село Отец Кирилово тази вечер, сигнализира читател на TrafficNews. По негова информация пламъците са стигнали до къщите на хората, но с вода, лопати и багери жителите са успели да предотвратят опасността поне към този момент.

На място има и един екип на Пожарната, като по данни на читателя той е дошъл с доста закъснение заради огъня в Отец Паисиево. Въпреки това доброволци продължават да помагат за овладяване на пламъците.

Припомняме, че пожар все още бушува в Отец Паисиево, където на място е и главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Горят сухи треви и храсти, като от тях огънят навлиза в широколистна гора в района. Засегнати са и вилни зони в района, през деня са евакуирани над 15 души, няма данни за пострадали хора.

Областният управител за пожара в Отец Паисиево: Ситуацията е сериозна, трябва ни военна помощ

Хеликоптери и тежка техника се включват в гасенето на пожара в Отец Паисиево, евакуират хора ВИДЕОИзпепелени са 30 постройки във вилната зона

Спешно! Набират доброволци за гасенето на пожара в Отец ПаисиевоМолбата е да са облечени с дрехи с дълги ръкави, дълги панталони и подходящи обувки

Главният секретар на МВР от огнената стихия в Отец Паисиево: Няма опасност за жителитеПрез деня се евакуирани 15 души