Три жени и едно дете са загинали при жестоката катастрофа станала тази сутрин на АМ "Тракия".

Както TrafficNews.bg съобщи по първоначални данни на АМ Тракия, в района на 107 км, лек автомобил Фолксваген Транспортер се ударил в товарен Мерцедес 317 . В резултата на удара на място са загинали четирима, а други трима са настанени в болнично заведение.

Според информацията лек автомобил Фолксваген с чужда регистрация се блъснал отзад в намалящия скоростта товарен автомобил "Мерцедес" с българска регистрация и се преобърнал на пътя. В колата са пътували трима мъже, три жени и дете на около 2 години, съобщиха от МВР-Пловдив.

На място са загинали жените и детето. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. Няма данни за употреба на алкохол и наркотици от 36-годишния шофьор на камиона. С дрегер за алкохол е тестван и водачът на лекия автомобил, резултатът е отрицателен. В рамките на три часа, от 7 до 10 часа, движението е било затруднено, поради предприетия оглед. В спасителната акция по извждане на телата са участвали и служители на пожарната. Образувано е досъбно производство за изясняване на обстоятелствата около тежкия инцидент.

Жестоко меле край Пловдив! Кола се вряза в камион, четирима загинаха намясто СНИМКИАМ Тракия е затворена за движение, колите се отбиват през обходен маршрут