Синът на бизнесмен, собственик на известна компания за химическо чистене,  е един от четиримата младежи, замесени в кражба на кросов мотор от квартал "Смирненски" преди седмица, научи TrafficNews.bg. 17 - годишният А. Б. , който е и възпитаник на една от елитните гимназии в града, заедно с трима свои приятели А.С. /15/, Г.Н./15/ и Г.К. /18/ са открадли мотоциклет "Хонда Доминатор", собственик на 33- годишен пловдивчанин, живеещ на ул. "Белица". 

Няколко дни по-късно полицията разкрива кражбата и установява лицата, които са замесени в нея. При последвалите обиски криминалистите се натъкват на второ престъпление - у 15- годишния А.С. са открити няколко пакет с марихуана, като общото тегло на наркотика е 28 грама. Той е задържан в следствения арест с прокурорска заповед за 72 часа, а срещу него е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици. 

Дали останалите от групата са имали отношение към "бизнеса" с трева, на този етап няма информация.  И четиримата са деца от добри семейства, никой от тях няма криминални регистрации досега. 

 TraffiсNews.bg разполага с имената на четиримата извършители, но тъй като са непълнолетни, те няма да бъдат публикувани.