Спешно търсят осиновител на кучето, спасено днес благодарение на граждани от Пловдив. Роко, който е на година и 5 месеца, бе приет временно в приюта за безстопанствени кучета на ОП „Зооветеринарен комплекс“. Ветеринарният им лекар е установил, че то няма чип и документи, като предстои да бъде кастрирано.

Оказва се, съдбата на Роко никак не е лека. Това не е първият път, в който той бива губен или умишлено изоставян от стопанката си. Запознати разказват, че жената, която трябва да полага грижи за него, е немарлива. Живеела в близост до района на градинката, където днес Роко бе намерен завързан.

В групите за загубени домашни любимци граждани споделят, че само преди месец се е наложило отново да го спасяват. Затова апелират той да не бъде връщан при досегашните си стопани, а вместо това да бъде приет от някой, който ще полага грижи за него.

„Много е добро, но е изплашено. Има изградени хигиенни навици“, разказват запознати.

Пълен абсурд! Мъж заключи куче в градинка в Пловдив и избягаЖивотното е пренощувало цяла нощ само зад огражденията

От „Зооветеринарен комплекс“ апелират желаещи да осиновят малкия Роко да се свържат с тях.

Освен него, от днес в приюта им са били прибрани две малки женски, все още бебета, които също очакват любящите си стопани с нетърпение. Те са били изловени от техни служители, тъй като са били сами в близост до натоварен булевард в Пловдив.

„Имаше голям шанс да бъдат убити от някоя кола. Днес ги прибрахме, но те заслужават дом, а не да растат в приюта. Нека всеки, който желае да има куче, да не се колебае, а да ни потърси“, заяви Йордан Алексиев.

Той допълни, че през месец октомври общинското предприятие е извършило кастрация на34 безстопанствени кучета, както и на 68 котки.

Телефон на ОП „Зооветеринарен комплекс“: 032 966 184