Сладкари подредиха 20-метров белгийски шоколад в пловдивски парк. Стотици се събраха, за да опитат от какаовото изкушение и да научат любопитни факти за производството му.

Огромното изделие беше кулминация на откриването на фестивала „Шоко Арт“, който се което се проведе в парк „Каменица“ и продължава през целия съботен ден.

„Този фестивал на шоколада се превръща в традиция и забавлява малки и големи. Това е второто издание. Той започна миналата година и е по идея на предишния кмет на района - Иван Стоянов, а ние сме щастливи, че можем да го продължим инициативата. А сега е време да се потопим в магията на шоколада“, каза по време на откриването кметът на район „Източен“ Емил Русенов.

Събитието бе открито с музикална и танцова програма с деца от детски градини и училища от района. Освен изпълненията, организаторите бяха подготвили и много изненади и забавления за малчуганите. Ентусиасти се – деца и възрастни, заедно изиграха хоро под съпровода на песента "Мома Яница". Специално участие във фестивала взе победителят от сезон 5 на Hell`s Kitchen - Станислав Иванов. Той приготви пред погледите на всички присъстващи невероятна и иновативна рецепта за шоколадови бонбони.

А зад сцената, в обособени шатри производители и майстори на шоколада са изложили и предлагат изкушаващи шоко изделия на посетителите.

От 16:00 ч. chef Ради Стамболов ще изненада всички присъстващи на фестивала „Шоко Арт с 2 000 порции шоколадов ганаш. Гост звезда на „Шоко Арт“ тази година ще бъде певицата Дара Екимова, която точно в 19:00 ч. ще огласи парк „Каменица“ със своите хитове. Тя ще се погрижи за уникалната атмосфера на фестивала, обещават организаторите.