„Вече час и половина, тръпнем в очакване да дойде водата. Запасът ни от нерви се изчерпа. Два дена без вода сме. Имаме малки деца. Дори не бяхме предупредени”, с тези думи се обърнаха към нас гневни жители на район „Северен”, които са в плен на безводието повече от 24 часа заради авария.

По-рано днес от водоснабдителното дружество съобщиха, че до края на работния ден, водата ще бъде пусната. Часът обаче подминава 18, а вода все още в десетки домакинства няма.

Стотици пловдивчани вече 24 часа нямат вода, ВиК и „Щрабаг” работят цяла нощ по бул. „Северен”Тежка авария възникна, докато фирмата връзва трасето по новия булевард към ВиК мрежата

Вода продължава да няма в района на ул."Борба", "Рогошко шосе", ул."Хан Телериг", ул."Пазарище", ул."Благовест".

Главният инженер на ВиК Антон Гълъбов заяви пред TrafficNews.bg, че по време на планираните дейности на „Щрабаг” на бул. „Северен” е изникнала тежка авария край комплекс „Русалка”. Едната от конфликтните точки е била оправена снощи към 02:00 часа, но по другата още се работи. 

Обещанията бяха, че до 16 часа всички жители ще са снабдени с вода. Оказва се обаче, че аварията е изключително тежка. Дори в този момент продължават ремонтните дейности.

„Предполагаме, че до 20 часа ще приключим. Извиняваме се”, заявиха от дружеството.