„Безплатният паркинг“ в центъра на Пловдив се оказа доста скъп за десетина шофьори, които не чуха предупрежденията на градските власти и паркираха автомобилите си след металните прегради по ул. „Гладстон“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Както TrafficNews.bg съобщи, след затварянето на подлеза под Пощата за ремонт, участъкът се оказа изключително примамлив за десетки шофьори, които решиха да избегнат плащането на Синя зона и да паркират автомобилите си именно там. Като в един момент участъкът от кръстовището на булевард „Княгиня Мария Луиза“ с „Петко Д. Петков“ до подлеза започна да се пръска по шевовете от паркирани коли.

Започват да глобяват нарушителите на Шофьорите вече няма да се възползват от затварянето на подлеза на „Гладстон

Градските власти се самосезираха за пропуска и предупредиха, че от днес ще започват да глобяват нарушителите. В резултат на това днес „паркингът“ беше доста по-празен от обикновено, но въпреки това не липсваха автомобили, чиито шофьори явно са пропуснали предупрежденията. И така вместо да спестят по 2 лева на час за Синя зона, паркирането излезе на всеки от нарушителите по 50 лева.