Възрастна жена от Пловдив и нейният съпруг имат нужда от помощта на хора с добри сърца. 67-годишната Соня Вергилова е претърпяла три операции през последния месец. В началото на март жената получила тежка фрактура – счупване на бедрената шийка. След като била приета в УМБАЛ "Св. Георги" на 6-и март, ставата била подменена. Два дни по-късно била установена луксация, поради което се наложила втора хирурическа намеса.

Жената обаче получила инфекция, която не се повлияла от лечението. Оказало се, че пациентката има непоносимост към предписаните медикаменти. Така, на 23-и март се наложило по оперативен път да бъде почистено засегнатото място. В момента единственото спасение за Соня е поставянето на антибиотична става, за да не се получи нова инфекция. Подобна операция обаче струва 3 000 лв. и не се поема от Здравната каса. 

В момента Соня е на легло. Нейното семейство се намира в изключително тежко положение. Съпругът и Боян също е инвалид. Към момента семейството е заплатило над 1 500 лв. разходи по първата операция.

"Не можахме да намерим нотариус, който да дойде на място в дома им и да завери пълномощното на Боян, за да може той да изтегли пенсията й”, разказват приближени на семейството. Така двамата остават с доходи под минималните. Познати се опитват да ги снабдят поне с храна за вкъщи, макар също да са в затруднено положение.  

Соня и Боян се нуждаят от спешно храна и средства за поставянето на нова антибиотична става.  Всеки, който има желание да помогне на възрастното семейство, може да се свърже с мъжа на телефон  0899559048. Предстои да бъде открита и дарителска сметка.