Змия изпълзя на Гребната база в Пловдив. За влечугото сигнализира читател на TrafficNews, който изпрати и снимка в редакцията ни. „Беше се увила точно на велоалеята и се препичаше на слънце”, разказа мъжът, който карал велосипед край канала.

Студенокръвното животно е стреснало хората, които в този момент са се намирали в района. „Покрай нея мина семейство с малко дете. Жената видя влечугото в последния момент, беше ужасена, започна да пищи”, обясни читателят ни.

TrafficNews потърси експерт от Природонаучния музей за консултация. Според него това е сива водна змия. Тя е безобидна, но ако се чувства застрашена изпуска неприятна миризма. Живее около водни басейни и се храни с риба. В района на Пловдив се среща около река Марица, откъдето е и изпълзяла.

Това е поредният случай това лято, при който пловдивчани виждат змия в града. Припомняме, че само преди няколко дни друго влечуго от същия вид хвърли в паника пловдивчанка, след като се качи в колата й. Драмата се разигра на ул. "Капитан Райчо", пред Търговски център "Гранд". Мира Георгиева шофирала по улицата, когато зебяляза влечугото, което пресичало, виейки се между паветата. "Слязох да я снимам. След това отново се качих в колата, но тъй като се страхувах да не я сгазя, помолих двама мъже, които стояха отстрани, да гледат. Те ме "навигираха", а след това спрях да видя дали всичко е наред. Оказа се обаче, че змията я няма. Една служителка на "Чистота", която метеше наблизо, ми каза, че е видяла да пропълзява под предния капак", разказа тогава пловдивчанката.

Змия се качи "на стоп" в колата на жена в центъра на Пловдив, тя пищи и караВлечугото пресичало ул. "Капитан Райчо" пред търговски център "Гранд"

В края на юли пък огромен смок се засели в процеп на жилищната сграда в центъра на Пловдив, на ул. „Мусала” 6. Змията изпълзявала от дупка над козирката на входната врата. Многократно хората я виждали да се показва от там. Пропълзявала под терасите на първия етаж, по лозата и по плочките пред блока, след което отново се връщала в скривалището си. Ужасени от влечугото, живеещи и работещи в сградата многократно се обаждали в пожарната. Въпреки бързата им реакция и пристигането на екип на място в рамките на няколко минути, смокът успявал да им се измъкне.

Смок изпълзя от блок в центъра на Пловдив, хората са в паникаВ два последователни дни влечугото се крие от пожарникарите