За всеки от нас границите на свободата на словото са различни. Всеки от нас ги поставя сам - с избора си или с действията си. Слави Ангелов е поставил своите граници много далеч. Далеч зад официалната информация, зад заплахите, зад страха.  Той не се страхува да задава въпроси, да защитава неудобни тези, да се изправя очи в очи с тези, чиито имена не бива да се назовават, чиито протипи гледаме в криминалните сериали.  Слави Ангелов е журналист не само с огромен професионален опит , но и човек, който работи по едни от най- опасните теми през последните 20 години.  Човек, чиято гражданска позиция не се изчерпва с постове в социалните мрежи, а я защитава всекидневно с работата си като главен редактор на “168 часа”.  

Всичко това е причина за безпрецедентния акт на насилие, извършен срещу него. За това трима страхливци с маски да се изправят срещу него и да го пребият.  За опита да бъде смачкан. В античността „свободен“ е означавало човек, който има право на избор.Зад  избора на Слави Ангелов – да живее като свободен човек , сега е време да застане всеки, за когото истината има стойност.

Ние-журналистите и гражданското общество не можем да сме безучастни пред този брутален акт. Трябва не само да настояваме, но и да работим за разкриването на това престъпление. Да задаваме въпроси, да настояваме за отговори. От тези, които трябва да открият извършителите. Защото хората в професията, които имат силата и духа на Слави, се броят на пръсти. И не трябва да ги губим.

 

Парашкева Иванова,

Гл. Редактор на TRAFFICNEWS

 

БНТ Пловдив

Десислава Шишманова, ръководител

 

Радио Пловдив

Марин Данев, главен редактор

 

Пловдив Прес

Спас Кузов, главен редактор

 

Медия груп 24

Кирил Налджиев, управител

 

БТА офис Пловдив

Ръководител екип Дима Шопова

 

Радио "Фокус" Пловдив

Цветана Тончева, отговорен редактор на Радио "Фокус" Пловдив

ГЛАС

 Мария Владова, Главен редактор 

 

Радко Паунов, отговорен редактор 24 часа Пловдив

 

Райна Зайкова кореспондент БТВ Пловдив

 

Дарик радио – РРС Пловдив

Лалка Златанова – главен редактор и мениджър

 

вестник "Марица"

Руси Чернев, главен редактор

Илияна Караланова, отговорен редактор на marica.bg

 

Благой Бекриев  кореспондент Нова телевизия

 

Под тепето

Kapana.bg

Ивайло Дернев

 

Медиакафе

Васил Киризиев

 

 Ели Крумова, кореспондент “Монитор”

 Екип на DCNEWS