Започва ремонт на 6 улици в Куклен Стартира ремонтът на улиците „Пейо Яворов“, „Демокрация“, „Добри Чинтулов“, „Хаджи Димитър“, „Никола Вапцаров“ и „Тодор Каблешков“. Шестте пътни артерии в Куклен ще бъдат изцяло обновени с изградено отводняване, бордюри, тротоари. Процедурата по избор на изпълнител приключи и ако няма подадени жалби в административния срок, строително-ремонтните дейности ще започнат веднага.

 Междувременно тече цялостна реконструкция на ул.“Бяла черква“ в общинския център. Кметът Мария Белчева отиде на място да провери как върви ремонта на улицата от участъка от ул.“Персенк“ до ул.“Иглика“ с дължина 170 м. Подмяната на старата водопроводна мрежа ще приключи до 10 дни. Предстои цялостно газифициране, нови бордюри, тротоари и цялостно асфалтиране. До края на месец юни участъка ще е напълно завършен. Финансирането е на стойност около 140 000 лв. и е осигурено изцяло с целево финансиране от държавния бюджет.

Паралелно се изграждат две подпорни стени по пътя Яврово-Добралък, които също ще бъдат завършени до края на юни, увериха от община Куклен. Ремонтът включва изграждане на подпорни стени, канавки и дренажи, преасфалтиране на отремонтирания участък и е част от аварийно възстановяване на 3 свлачища, които компрометираха големи участъци от пътя.

В средата на юни ще стартира и текущ ремонт на улици, включващ изкърпване на компрометирани участъци и ремонт на тротоари във всички населени места.