Резултатът от теста за коронавирус  на пловдивчанката, за която имаше съмнение, е отрицателен, съобщи пред БТВ Тодор Кантарджиев, директор на Националния център за заразни и паразитни болести.

Жената бе приета в Инфекциозната клиника с температура и мускулни болки, след като е била в Северна Италия - в район, в който има заразени с болестта.

Жената сама е пожелава да й бъде направен тест за коронавирус. Тя е приета с температура 37,1 градуса. Ден преди това е имала малко по-висока, но е била под 38 градуса.

Една седмица по-рано жената се е върнала от Италия. Била е във Верона, Венеция и Милано. С оглед на факта, че работи с деца сама е потърсила консултация.

Междувременно 20 деца и двама преподаватели от Математическата гимназия в града са се върнали от Италия. Още на летището са били посъветвани да останат под карантина в домашни условия с цел превенция. Децата и учителите са без оплаквания.

Поставиха под карантина 20 ученици и 2-ма учители от Математическата в Пловдив след обучение в ИталияВсички те са били прегледани днес на летището в София