8 000 допълнителни места ще бъдат осигурени във влаковете за почивните дни по повод Деня на славянската писменост и култура. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин националният железопътен превозвач се стреми да осигури удобното придвижване на своите клиенти по време на почивните дни.

От 23 до 26 май включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути:София-Варна-София, София-Бургас-София, София-Пловдив-София, София-Свиленград-София, София-Стара Загора-София, София-Горна Оряховица-София, София-Лом-София, София-Видин-София, София-Благоевград-София, София-Кюстендил-София, София-Петрич-София и Септември-Добринище-Септември.

От холдинга напомнят на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството. Клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете през почивните дни от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.