Кучето, което беше влачено от кола във варненското село Горни Чифлик, е в стабилно състояние. Животното беше отнето от стопанина му, който беше заснет да го тегли зад автомобила си. Неправителствената организация Animal Hope Varna пое грижите за Буба, а след като лечението й приключи, доброволците ще й търсят нов дом.

"Тя е прекрасна, изключително социална, въпреки всичко, което е преживяла до момента", коментирата от Animal Hope Varna пред TrafficNews.

Раните по гърдите и предните крайници ще продължават да се обработват, докато се затворят напълно. Изследванията на Буба дадоха положителен резултат за ерлихиоза и тя ще приема антибиотик много дълго време, до пълното си възстановяване, обясниха още от НПО-то.

Кучето е на около 2-годишна възраст, като през цялото време е отглеждано при мъжа, който го влачи с кола. Стопанинът си мислел, че е мъжко и го кръстил Боби. Но Боби се оказа Буба. При това цялата в кърлежи.

От организацията са категорични, че ако другите шофьори, свидетели на зверството, не се бяха намесили, за да помогнат на Буба, кучето е щяло да умре. След като било освободено, животното отново се върнало при стопанина си, затова последвала и реакция от страна на природозащитниците.

Стопанинът Жеко Димов обяснил, че искал да даде кучето като пазач на друго място, защото му ядяло кокошките. Животното не искало да се качи в багажника, затова мъжът го вързал за колата. Стопанинът разказал още, че гледал кучето от бебе. След случилото се му станало жал за животното и изразил съжаление за стореното.

Стойността на цялото лечение на Буба ще бъде около 200 лева. Всеки, който има желание и възможност да дари средства, може да го направи на банковата сметка на организацията или на място в клиника "Жожон":

First Investment Bank - Bulgaria

BIC: FINVBGSF

IBAN: BG56 FINV 9150 1215 7665 63

PayPal: animalhope.varna@gmail.com 

Полицията е започнала проверка по случая.