СДВР обяви сериозна охрана на обществения ред около вечното дерби между "Левски" и ЦСКА, което е от 18 часа днес на Националния стадион "Васил Левски".

Ще бъдат затворени улиците около стадиона в час пик и ще се пропускат единствено возилата от градския транспорт. Именно затова от полицията призоваха всеки, който имат път през центъра, да не използват личния си автомобил, защото по всяка вероятност ще попаднете в задръстване.

На стадиона няма да се допускат посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри), поясниха от СДВР.

Иначе феновете на "Левски" и ЦСКА демонстрират слаб интерес към четвъртото за този сезон вечно дерби. Билети в деня на мача няма да се продават, защото двубоят бе обявен за високорисков, като се очаква на трибуните да има не повече от 10 000 фенове.

Притесненията и на двете агитки са, че секторите "Б" и "Г", в които по традиция се прави хореография, ще останат наполовина празни и това ще затрудни изпълнението й.

Снимка: БГНЕС