Десетки дванадесетокласници се събраха пред храм-паметника "Св. Александър Невски", за да преборят до 12 и да поемат по един нов път.

Завършващите средното си образование младежи не изневериха на традицията и се появиха с бляскави тоалети, като тази година нямаше чак толкова скандално облечени абитуриенти.

Обикновено креативността на младежите се изразява основно във возилото, с което ще пристигнат на абитуриентксия си бал, но най-впечатляваща в столицата тази година беше единствено бяла "Тесла", от която слезе стилна млада дама.

Младеж пък заложи на соцемблемата "Трабант", където беше успял да напъха и дамата си за бала, без да й развали прическата.

Припомняме, че тази година беше забранено да има жива музика пред храм-паметника "Св. Александър Невски" и празникът на завършващите беше една идея по-тих от обичайното.

Скандал относно шума обаче все пак имаше. имаше. Празнични викове, които оглушаваха целия площад пред катедралата, не пропуснах да създадат и леко напрежение и служител на храма излезе от църковната обител, за да направи забележка на дванадесетокласниците и да помоли да за тишина. Искането му иначе беше уважено за няколко минути.

Младежите затварят една доста голяма страница от живота си, но отгръщат друга и затова екип на TrafficNews не пропусна да попита - какво са уроците, които научиха за тези 12 години и най-важното: А сега накъде?

Младежите се научили на смирение, търпение, уважение и че нещата се постигат, но със много много труд. Повечето ще продължат и ще запишат висше образование. Искат да се развиват в сферата на мениджмънта - една от професиите с голямо търсене.

За съжаление и сред тазгодишните завършващи гимназия се наблюдава и тенденцията с така нареченото "изтичане на мозъци". Много ще учат в чужбина, а някои нямат желание да се върнат в пределите на страната.

Какво и да решат обаче, ние им пожелаваме - на добър час.