Няма къде да отидем, това споделиха пред репортер на TrafficNews собствениците на разрушената къща семейство Будакови. Съпрузите и синът им се опитват да спасят каквото могат от покъщнината и с тревога гледат как рухват стена след стена от единствения им дом.

Както вече съобщихме, сградата на ул. „Ниш” 3 в центъра на Пловдив се срути заради строеж в съседен имот. Като по чудо няма пострадали, тъй като по време на инцидента в къщата е била жената. На място са екипи на Пожарната и Гражданска защита, които са отцепили района.

Срути се къща в центъра на Пловдив заради нов строежБутната е при изкопни работи

Къщата им е строена преди 60 години. В имота има и една по-малка постройка, която не е пострадала. Според хората от квартала багерът е закачил стената и това е причинило срутването. Други коментират, че в основата на изкопа са забивани лайсни, с които се правят подпори за кофраж, и това вероятно е предизвикало срутването от вибрациите.

В продължение на повече от половин час пострадалото семейство се опитва да се свърже по телефона с инвеститора на строежа, но той не отговаря.

Очаквайте подробности!