Няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания с магнитуд 5.8 по Рихтер, съобщиха от Министерството на външните работи.В посолството на България в Албания не са постъпвали сигнали за пострадали български граждани, както и за търсещи помощ. Веднага след земетресението е създадена организация за приемане на сигнали за пострадали граждани, на които да им бъде оказана помощ.

От МВнР уточняват, че не се съобщава и за жертви след земетресението, което е нанесло само материални щети. Не са констатирани поражения върху гражданската инфраструктура, като пътища и мостове. Около 100 души са потърсили спешна медицинска помощ в болници, основно в градовете Тирана и Дурас.

След силния трус в Албания: 68 ранени, десетки домове със сериозни щетиНай-сериозно са пострадали къщи и жилищни блокове в Дуръс и Тирана

През нощта са били организирани 6 кризисни центрове в Тирана за оказване на лекарска помощ.

Посолството на България в Тирана препоръчва на българските граждани, пребиваващи и пътуващи в страната, да бъдат предпазливи и да се осведомят подробно за актуалната обстановка.

От външното ни министерство уверяват, че посолството е в непрекъснат контакт с официалните албански власти и следи ситуацията.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Тирана на дежурните телефони: +355 42 233 155 и +355 42 232 906.