Шефът на пожарната в Пловдив Георги Мангараков отправи остри обвинения във Фейсбук към недобросъвестни граждани във връзка с възникналите големи пожари в гористите местности в последно време. Ето какво пише той:

Тези дни директорът на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението-Добрич и мой приятел Комисар Дарин Димитров призова гражданите да не палят пожари в гори и полета, защото всички сили и средства на пожарната отиват, за да гасят тези пожари и в градовете няма останали пожарни екипи. Така е, граждани. И в Пловдивска област се побъркаха някои хора да палят пожари в гори и полета при високите температури, които бяха обхванали страната. Някои от пожарите обхванаха площи от по 1000 декара. Някой може ли да си представи колко е тази площ? И тази площ гори в пламъци, достигащи фронт с дължина 2-3 километра.

Когато всички празнуваха по празниците, почти всички пожарникари и тези, които почиват, се бориха с ненужните пожари. С пожарите наред с нас се бориха пловдивските пожарникари - доброволци, граждани, служители на държавните горски стопанства и кметове на населени места. Някои от пожарите бяха запалени от три страни. Няма хванати човешки индивиди, които са запалили тези пожари. Аз отправям апел към вас, граждани - забележите ли някои да палят треви, храсти, огън в горите и на други нерегламентирани места в близост до гори и сгради, независимо с каквато и да е цел - ОБАДЕТЕ СЕ незабавно на тел.112. Вие сте тези, които могат да ни помогнат да установим подпалвачите. Останалото е наша работа. Защото и днес за празника на независимостта над кв. Горно Воден в Асеновград "съвестни" хора запалиха гората. Честито! С голямо уважение към вас, гражданите...Комисар Мангараков.