Посещението при фризьор може да става само с предварително записан час, съобщават от РЗИ-Пловдив, като се позовават на заповед на здравния министър. Същото важи и за услугите, предлагани в бръснарски и козметични салони, солариуми, ателиета за татуировки и поставяне на обици и други подобни изделия на различни части на тялото. Всички тези дейности трябва да се извършват при стриктен здравно-хигиенен режим, а графикът да е изготвен така, че да осигурява само по един посетител, без предварително изчакване.

В обектите не трябва да се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания. Нужно е помещенията да бъдат дезинфекцирани с дезинфектанти, разрешени от Министерство на здравеопазването минимум 4 пъти дневно в зависимост от продължителността на работния ден (или на всеки 2 часа). Общи пространства и всички често докосвани повърхности –дръжки на врати, кранове на мивки, трябва да се дезинфекцират регулярно и същото да се отразява в чек листове с дата, час и подпис. А помещенията да се проветряват поне на всеки 2 часа.

Здравните власти съветват да се носят лични предпазни средства, както от персонала, така  и от клиенти. Също така да не се допуска струпване от хора вътре, а чакащите пред обекта да са на разстояние минимум 1,5-2 метра един от друг.