До дни цялостната реконструкция на пътя Пловдив – Асеновград ще бъде завършена, а на 24 май се очаква лентата да бъде прерязана от министър-председателя Бойко Борисов. Това ще е само първата част от сериознaта инвестиция, които ще се налеят в трасето между двата най-големи града в областта.

Фирмата изпълнител „Иса – 2000” трябваше да форсира изпълнението на основния път, тъй като имаше опасност да се връщат пари по европрограмата.  Първоначалната идея бе последният слой асфалт да се сложи след изграждането на локалите и допълнителните кръгови кръстовища.   Ако проектът се бе забавил обаче трябваше да се върнат 11 млн. лева.

Няколко дни преди прерязването на лентата, ще бъдат отворени и офертите за локалните платна – на 20 май. От АПИ пуснаха обществена поръчка за 18 млн. лева с ДДС, която включва проектирането и изпълнението на локалните платна.

Ремонтът на целия път ще струва 54 млн. лева. Това бе третата поръчка, която касае превръщането на пътя между двата най-големи града в Пловдивска област в магистрала.  Първоначалният проект струваше 23 млн. лева с ДДС.  

Със започването на локалите се очаква да стартира и изграждането на двете кръгови кръстовища, които не бяха включени в първоначалния проект.