Изцяло прекъсват движението на влаковете, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон. Това ще се случи от 1-ви март до 29-и юли. Причината за въведените промени са планирани от ДП НКЖИ мащабни ремонтни дейности по жп тунел „Козница” във връзка с изпълнението на обект: „Рехабилитация на железния път, изкуствените съоръжения, съоръженията и устройствата на системата за електроснабдяване от железопътната инфраструктура в участъка Копривщица-Стряма.

Във връзка с извършването на планираните ремонтни дейности, през посочения период няма да се движат нощните бързи влакове, които пътуват през Подбалканската железопътна линия по маршрута София-Варна-София. Спалните вагони, които се движат към композициите на тези влакове по направление София-Добрич-София и София-Варна-София, ще пътуват към състава на нощните бързи влакове по маршрута София-Варна-София през гара Горна Оряховица.

Всички пътнически и бързи влакове, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, ще се движат по маршрут София-Антон-София и Бургас-Карлово-Бургас. За пътниците от тези влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка на извършваните ремонти между гарите Карлово и Антон. За пътническите влакове по направлението София-Копривщица-София ще бъдат осигурени автобуси в участъка между гарите Антон и Копривщица.

Въведените промени в транспортното обслужване с железопътен транспорт през Подбалканската железопътна линия налагат и промени в разписанията на влаковете, които преминават в този участък.

Промените в разписанието на влаковете, както и разписанието на автобусите в участъците, където композициите ще бъдат заменени с автобуси, е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете.