Министър Нено Димов ще се срещне днес с протестиращите в Шишманци. Протестът ще започне в 8.30 пред завода за преработка на отпадъци. 

Непосредствено след посещението на място в завода ще се проведе и гражданска дискусия с министъра. Дискусията ще се проведе в едно от двете читалища - или в читалището в Шишманци, или в читалището в  Раковски. Това ще бъде уточнено на място, след като се види броят на присъстващите. Там всеки ще може да постави своите въпроси. Поканени са представители на РИОСВ, ГД ПБЗН, Община Пловдив и оператора. Дискусията е открита за всички граждани.

Жителите на четирите населени места искат гаранции от държавата за безопасна работа на депото. Те прекратиха протестите си за тази седмица, но изразиха готовност да преминат към гражданско неподчинение след нея. Хората очакват и бързо приключване на проверката на прокуратурата и икономическа полиция. 

Внасят искането за референдум за дейността на екозавода край ШишманциНад 2000 души са се включили в подписката, входират я в Община Раковски