Прокуратурата разследва кардиолога в Пловдив, искал да сложи стентове без причина на свой познат

В момента разследващите събират доказателства, очаква се повдигане на обвинение

Пловдив
02.12.2019 20:00 3143 2
Прокуратурата разследва кардиолога в Пловдив, искал да сложи стентове без причина на свой познат

Районна прокуратура-Пловдив е образувала преписка, по която е назначена предварителна проверка по случая с кардиолога доц. Иван Мануков от УМБАЛ -"Пловдив". Припомняме, че пациент, който се оказа негов познат от 25 години, обвини медикa в професионална злоупотреба. Обвиненията към началника на кардиологичното отделение в Окръжна болница са, че е поискал да сложи два стента на човек без да има основателни причини за тази интервенция.
 
Пред TrafficNews говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев коментира, че предстои разследващите да преценят какъв опит за престъпление има в случая. Очаква се в най-кратки срокове тази предварителна проверка да приключи и едва тогава ще стане ясно какви ще са последващите действия на Прокуратурата. В хода на предварителната проверка освен обяснения от различни лица и специалисти се прилагат и медицински документации, както и история на извършените прегледи на пациента. Въз основа на събраните доказателства ще се преценява и какво обвинение може да бъде повдигнато срещу медикът. 
 
Повече по темата вижте във видеоматериала:
 
Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
2 Коментара
Сортирай по
коментар

Гном 06:41, 03.12.2019

Тоя фъфлю Иванов, защо само държавните болници обикаля... Яко смърди вече "разследването". Що не пита Дечев, защо аджеба, всички които си счупят крак или ръка, плащат хиляди за т.н."златни пирони"! Нали плащаме осигуровки! За счупена тазобедрена става цените тръгват от 1300 та до към 5000лв.80г. човек, откъде да вземе тези пари! Мизерници!

Oтговора0
коментар

До.. 07:30, 03.12.2019

Стига си питал, можеш да си прочетеш кои консумативи се поемат от пациента и колко хора се осигуряват според доходите си.

Oтговора1
коментар

Гном

Да не питам, а? Щото мафията е навсякъде нали! Хората падат нарочно и затова трябва да плащат! Силикон и пирон... Разлика няма! Тъп си та чак вдлъбнат!

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина