Окръжната прокуратура в Пловдив обмисля да поиска конфискация на една втора от имуществото на Димитър Серафимов Келеша. Това се случва, след като един от най-големите телефонни измамници в България и братовчед му Серафим, остават в ареста с решение на Пловдивския окръжен съд. 

До задържането на бандата се стигна след мащабна акция на пловдивската Криминална полиция.

В съдебната зала сочените за топ телефонните измамници у нас запазиха мълчание. По искане на защитата, ще бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза на Димитър Серафимов, тъй като той твърди, че при задържането е било упражнено насилие върху него. Прокуратурата посочи, че вече има събрани доказателства, които свързват двамата обвиняеми с общо 6 телефонни измами. До ареста на на бандата се стигна, след като бяха издадени от едно от мулетата на парите.

Още по темата - от говорителя на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев:

Обявеният за тартор на телефонните измамници в България Димитър Серафимов-Келеша обявил национален траур в град Левски за смъртта на майка си и забранил в продължение на два дни да се правят телефонни измами. Това се е случило на 28 и 29 юли, стана ясно днес в съдебната зала. Димитър и братовчед му Серафим Серафимов обжалваха мерките си за неотклонение, които преди седмица им бяха наложени от Пловдивския Районен съд. 

Главата на един от най-мощните цигански кланове, които въртят телефонни измами на територията на цяла България, бе задържан при акция на пловдивската полиция в края на юли. Той и съучастниците му са обвинени в измами на две възрастни пловдивчанки, съответно за 2000 и 1000 лева. Прокуратурата разследва още 4 измами в пловдивско, след като "мулетата" на измамниците са пропели. Това е един от най-сериозните удари, нанасяни срещу клана през последните години. 

Келеша се яви в съда с двама известни адвокати, а братовчед му - който е направил пълни самопризнания,  разчиташе на служебен защитник. "Митко не е виновен за нищо!" като партизанин се кълнеше Серафим. Той очевидно е поел ролята на мюре, тъй като вече има 7-8 присъди за телефонни измами. "Обвинението срещу Димитър не е доказано. Прокуратурата използва само косвени доказателства и беседи. Говори се, че са печелили по 20-30 000 лева на седмица. Това са небивалици. Аз не съм чувал за измама за 30 хиляди лева тук в Пловдив!" заяви адвокат Васил Марков, който преди време защитаваше в съда Кирил Рашков. "Ама вие за всички телефонни измами ли знаете?" репликира го съдия Кузманова.  

"Това дело бе със сериозна медийна подготовка. Това се случва с много дела в Пловдив, по които няма събрани достатъчно доказателства. Не може да се дамгосват така хората предварително. Моля съдът да не се поддава на тези спекулации!" заяви другият защитник на Келеша-Красимир Елдъров. Той поиска да бъде направена съдебно-медицинска експертиза на Серафимов, тъй като върху него имало упражнено насилие по време на предварителния арест. Адвокатът поиска да бъдат прочетени и показанията на Галя Паскалева и Георги Господинов, които бяха задържани няколко дни след организаторите, но съдът отхвърли искането му. 

Красимир Елдъров представи разпечатка от публикация на TrafficNews.bg, защото според него това било единственият начин да информира съдебния състав, че двамата били задържани. 

След като изслуша страните, съдебният състав с председател Нина Кузманова потвърди решението на Районния съд и остави двамата зад решетките с мотива, че срещу тях има сериозни доказателства, а освен това могат да извършат други подобни престъпления. 

Всичко за арестите на Келеша и братовчед му - ЧЕТЕТЕ ТУК

TrafficNews.bg