Вариант, при който да се отворят парковете и планините около големите градове, се мисли от правителството. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинга на Националния кризисен ща. Идеята на разхлабването на мерките е преди всичко за родителите с малки деца, които изкарват домашната изолация доста трудно. Сред идеите е посещенията им да става в различни часови диапазони според възрастта им, подобно на магазините.

Премиерът заяви, че от щаба не дават към момента, тъй като има опасност отново да стане струпване на голямо количество хора, като Витошка и други паркови места в София в началото на мерките.

„Започна да се говори за разхлабване на мерките в други страни. Но какви са те? В Австрия говорят, че след 2-3 седмици ще отворят малките магазинчета. При нас не са затваряни!”, каза Борисов. Той  отново подчерта, че изключително важно е да се опази населението в следващите 2-3 седмици, когато се очаква пика на болестта.

„КПП-тата може да ги заобиколите с джипката,но това голямо геройство ли ще е? Може да заразиш своите близки. Тези мерки са за безопасност, а не да затваряме хората”, каза премиерът.