В този труден момент на епидемия в цял свят, можем да споделим с вас една прекрасна новина от Германия! Мила е здрава! Това съобщиха във Фейсбук страницата „Да помогнем на Мила” близки на момичето.

Припомняме, че миналото лято 18-годишната ученичка от Националната търговска гимназия в Пловдив получи тежката диагноза лимфом на Ходжкин. Тя се лекуваше в болница във Фрайбург, а цяла България се обедини в събирането не необходимите средства. Лично премиерът Бойко Борисов помогна за отпускането от Здравната каса на 35 хил. евро.

И така след седмия месец от първата химиотерапия Мила вече е напълно изчистена от коварното заболяване. На 11 март тя е била на изследване на РЕТ скенер, а професор Маркс, който следи лечението й, потвърждава добрата новина.

„Тя е щастлива ,че успя да пребори тази жестока болест. Мина през редица изпитания – и физически, и психически. Сега вече е важно да се възстановява и почива. През цялото лечение, тя беше благодарна за вашата огромна подкрепа и любов.

Предвид ситуацията в световен мащаб, семейството ни ще прецени дали тя ще остане още известно време в Германия. Периодично ще прави контролни прегледи там. Но важното е друго! Че нашето крехко момиче мобилизира цялата си сила и енергия, за да успее! Благодарим ви, приятели, че сте с нас! Благодарим ви за всичко от сърце!”, написаха близките й.

Мила ще се лекува в Германия! Здравната каса спешно отпусна 35 000 евро за момичетоНЗОК взе решението само за 3 дни след като съучениците на пловдивчанката съобщиха на премиера за нужните пари