Учителка от Хисар е била заловена да шофира пияна вчера сутринта по време специализирана полицейска операция. По заповед на директора ст. комисар Йордан Рогачев е проведена мащабна акция в цялата област срещу разпространението на наркотици в района на учебни заведения. В капана освен няколко ученици с амфетамини и трева, попаднала и учителка, която шофирала с 1,85 промила. Жената е заявила , че много съжалява. Обяснила , че предишната вечер била на празник и пила до 4 часа сутринта. След това спала само два часа и тръгнала за работа. 

Освен, че била пияна, учителката шофирала с изтекла книжка. Повдигнато й е обвинение за шофиране на МПС в нетрезво състояние. Наказанието, което предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба до 1 000 лева. Бързото производство е приключено и предстои днес тя да застане пред съда. 

По време на операцията са проверени 85 учебни заведения. Пред шест от тях са задържани ученици, в които са открити наркотични вещества. ПРедимно амфетамини и марихуана. Районният прокурор Чавдар Грошев предупреди, че наказателна отговорност се носи и за притежание на еднократна доза. 

"Тези проверки ще продължат 2-3 пъти седмично, докато се справим с наркоразпространението край училищата в област Пловдив. Не можем да си позволим там, където растат нашите деца, свободно да се продават наркотици" предупреди директорът на полицията.  

При вчерашната СПО в района на Второ РПУ около Сахат тепе е заловен 24- годишен младеж с амфетамин.  Друго досъдебно производство е образувано срещу  17-годишен ученик, който държал в себе си  марихуана, която се опитал да изхвърли. 

В района на Трето районно е спипан друг ученик с амфетамин и хашиш. Учениците са от езиковите гимназии.