Дървеният подиум върху фонтана с пеликаните пред Общината вече е монтиран, видя репортер на TrafficNews.bg. В следващите дни отгоре ще бъде поставена елхата като част от коледната украса на града за празниците.

Както вече съобщихме, официално елхата ще грейне в последния ден от месеца - 30 ноември. Така ще се отбележи подраняване на коледния дух в града под тепетата на фона на предните години, когато това се случваше в началото на декември. 

Тази година ще има промени в традиционните мероприятия, които се организират на центъра на града, като основни причини за това са ремонтът на площад "Централен" и алтернативен план за използване на пространството пред сградата на Община Пловдив. 

На мястото на Немския коледен базар край фонтана ще бъде разположена сцена, на която ще се проведат редица концерти и събития, ала все още програмата не е финализиранa. 

Благотворителен базар обаче ще има в квартала на творческите индустрии Капана, където ще се проведе и Капана фест, подкрепен от общината. 

Коледа нахлува в Пловдив! Площадът обаче остава без ледена пързалкаОчаква се да поставят мобилната зала в центъра на града