Племенницата на легендарния актьор Стефан Данаилов разкри подробности за последните моменти на вуйчо си. В болницата в Бургас Ламбо започнал да се обръща към нея със "сестро". В реанимацията Росица Обрешкова го заварила с цигара.

"Разрешиха ми. Сестро, оня ден разбрах, че умирам. И като ми стана смешно, и така се смях. И сега вече ми е много забавно", казал Данаилов на племенницата си.

"Казвах му: „Вуйчо, моля те, недей, ти още не можеш да ходиш“. Той ми каза: „Гледай си работата, аз няма да проходя иначе, ако не се кача на сцена", сподели Обрешкова пред bTV.

"Толкова много го обичах, че изобщо не забелязвах дали е труден или тежък, той беше човек, който толкова лесно се обича", спомня си опечалената жена.

Тя изрази искрени благодарности на лекарите във ВМА, наричайки ги истинска малка армия.

"Искам да благодаря на ген. Петров, който я ръководеше. Това беше една битка, в която никой от нас не знаеше, че диагнозата е толкова тежка. Ние не знаехме, че той има рак на белия дроб", разкри Обрешкова.

По думите й актьорът от "На всеки километър" имал тежък кръвоизлив в белия дроб с много течност. Едва дишал, но когато бил стабилизиран и в съзнание, веднага попитал кога са представленията му.

"Аз излъгах подло, казах, „Вуйчо, спокойно, само едно сме свалили. Той нямаше планове да си отива", допълни още племенницата на Данаилов.

"Той ми завеща памет. Аз имам толкова много натрупани преживявания с него и моята майка. Тяхната сянка е много голяма, но там се живее уютно. Надявам се вуйчо да е с ангелите горе, да се видят цялата банда и да си направят една прекрасна вечеря", каза Обрешкова.

Поклонението пред Стефан Данаилов ще бъде на 2 декември от 11:00 часа във фоайето на Народен театър "Иван Вазов".

Родни актьори се прощават с Мастъра: Обичаме те, учителю, светъл път!Никой не може да ви замени в сърцата ни, пишат възпитаниците на Стефан Данаилов в социалните мрежи

Ралица Паскалева: Ламбо беше великолепен човек, непрежалим!За последно пих чай с него и той ми разписа автобиографичния си роман, разказа актрисата