Българският патриарх Неофит, придружен от всички митрополити, членове на Светия синод, посетиха манастира „Свети Свети Кирик и Юлита” над Асеновград, предаде репортер на TrafficNews.bg

Там те отслужиха тържествена света литургия. По този начин висшите духовници отбелязаха първия месец, откакто манастирът е отново под опеката на Българската православна църква. Доскоро светата обител беше в ръцете на Съюза на архитектите.

Главата на Българската православна църква патриарх Неофит беше посрещнат от пловдивския митрополит Николай и от звън на камбани. За първи път в манастира „Свети Кирик и Юлита” беше отслужена архиерейска света литургия. В нея взеха участие всички митрополити. Негово Светейшество е доволен от развръзката на съдебния спор между пловдивската митрополия и Съюза на архитектите за собствеността на светата обител.

Стотици миряни посетиха манастира и присъстваха на литургията. Църквата в него вече е напълно ремонтирана.
По време на литургията присъстваше и бившият премиер Симеон Сакскобургготски, който се почувства зле в края на службата. Монархът беше прегледан от лекари и до прием в болница не се стигна.

Какво каза в интервю за TrafficNews.bg българският патриарх – вижте във видеото.

Още за инцидента с Царя - ЧЕТЕТЕ ТУК


TrafficNews.bg