Пролетта дойде. Времето се стопли и от общината разопаковаха любимите палми на кмета. Тропическите дървета до католическата църква "Св. Лудвиг" и тези на Римския стадион са доста пострадали след рязкото застудяване. За това ни сигнализира читателка на TrafficNews.bg.


„Оказа се, че екзотичните растения, според мен, не са подходящи за Пловдив. Много са красиви. Предават страхотен вид на града, но е факт - климатът не им влияе добре. А може би не са били добре защитени през зимата” коментира читателката ни.

Както се вижда от снимковия материал палмите са и доста оплешивели.  Голяма част от листата са окапали, а тези които са останали са пожълтели.Тук, там можем да забележим зеленина.

 Златистия цвят в короните им е знак за сериозни щети, предизвикан от снежната покривка в началото на март. Явно балканският климат не им се е отразява особено добре,  колкото и старателно от „Паркове и градини” да ги бяха увили.

Това е поредното доказателство, че опитите ни да копираме чужди идеи без да се съобразяваме с с нашите климат и природа, са обречени на неуспех.  

Да се надяваме, че топлото време ще помогне на растенията да възвърне първоначалния си облик.

 

Вижте как служители на "Градини и паркове" преопаковат всички палми в Пловдив, преди настъпване на зимата.

TrafficNews.bg