С изключително вълнуващо обръщение на кмета Николай Димитров към събралите се над 1000 граждани на община Несебър приключи първата сесия на Общинския съвет преди минути. На излизане от сградата, вече с белезници, Димитров благодари на съгражданите си и ги успокои, че той и арестуваните общински съветници ще се върнат в града.

Димитров благодари на конвоя от съдебната охрана, който транспортирал него и арестувания общински съветник Петър Тодоров, който ги отвел до Несебър живи и здрави, предаде 24 часа.

Междувременно Димитров разписа правомощия на досегашния временно изпълняващ длъжността кмет - Виктор Борисов, който остава начело на морската община. Съветниците избраха и председател. Това е Румен Кулев, който бе председател и през предишния мандат на местния парламент.

"Дотук вече всичко приключи, започваме работа", бе лаконичен Кулев. Арестуваният Николай Димитров и Петър Тодоров ще бъдат върнати в следствения арест.

Николай Димитров пристигна под конвой в Несебър, стотици го подкрепихаНовият кмет беше посрещнат с аплодисменти от жителите на морския град