67-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга си – 73-годишният Костадин Хаджиев, остава в ареста, реши Окръжния съд. Според магистратите има достатъчно доказателства, които сочат, че тя е автор на деянието. Освен това има опасност тя да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид факта, че се е опитала да прикрие убийството.

Жената и адвокатът й поискаха по-лека мяра за неотклонение заради възрастта й, както и здравословното й състояние. Тя имала три операции на стомаха и хранопровода.

По време на делото стана ясно, че двамата съпрузи били в обтегнати отношения, като дори спали в различни стаи в семейната им къща. Детето им било починало преди няколко години. Двамата често се карали. Последният им скандал станал заради връзка ключове. Мъжът е бил в банята по време на скандала, като последвал удар от негова страна. Това отприщило гнева на жената, която го удушила в банята.  След това жената е отишла на работа.

Припомняме, че по информация на TrafficNews.bg. дядото често си канел гостенки,  които оставали да преспиват при него. Бабата била свикнала с похожденията му, но чашата преляла когато преди няколко дни разбрала, че той е приписал фамилната къща на дъщерята на една от приятелките си. Последвал скандал, тя го натиснала в банята и го удушила.

На следващия ден отишла на работа, като преди това заличила следите от извършеното престъпление.

Трупът на 73-годишния мъж бил открит от негов приятел, който го търсил по телефона.

Бабата от Труд удушила мъжа си заради имот, прехвърлен на любовницаОчакват я от 10 до 20 години затвор

Съдът решава дали да остави в ареста бабата, убила съпруга си в село Труд СНИМКИВеска Хаджиева опитала да прикрие престъплението