Десет са починалите от COVID-19 от края на месец април до средата на месец май, които не са били докладвани до момента от лечебните заведения. Поради тази причина, тази сутрин от министерството на Здравеопазването се появи разминаване в информацията, относно починалите пациенти. Това обявиха на брифинг от министерството.

„2627 са потвърдените случаи на коронавирус или 34 нови за денонощие.  8 са хоспитализираните , а 68 са нивите излекувани пациенти. Новите тестове за ден са 1275. Не са отчетени тестовете след 16 часа на вчерашния ден. Няма починали заразени. 10 са починалите през април и май, които не са били докладвани до момента от лечебните заведения”, това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Данните от информационната система показват, че е създадена ефективна система, която позволява да се регистрира и отчита движението на всеки един.

Припомняме, че два са новите случая в Пловдив. Единият е на мъж на 53 години, който на 31 май се е завърнал от САЩ, моряк по професия. Втората проба е на жена на 80 години, хоспитализирана в УМБАЛ “Св. Георги”.

Моряк, завърнал се от САЩ в Пловдив, е с коронавирус80-годишна жена също е с положителна проба под тепетата 

Ново огнище е пламнало в община Сърница, където вече има регистрирани 8 случая.