Полицията в Пловдив взе светкавични мерки след публикация на TrafficNews.bg за дърво-убиец, което създава опасност за пътуващите по маршрута Пловдив-Пампорово. 

От МВР-Пловдив, че във връзка със сигнала, е създадена организация за отстраняване на дървото.

Проверка установи, че АПИ нямат отношение към подобни случаи. Заради късния час от деня и лошите метеорологични условия в момента, в ранните часове на утрешния ден служители на РУ Асеновград ще обезопаси движението, за да може екип на Пожарна безопасност и защита на населението да отстрани опасността за водачите и пътуващите, които дървото създава. 

Дърво убиец надвисна страховито над пътя Пловдив - Пампорово*Трябва да обикалят и да отстраняват тези опасности преди да стане трагедия, посочи пловдивчанинът

Дървото създава огромна опасност за преминаващите по пътя, свързващ областния град Пловдив и ски курорта Пампорово. 

Голяма част от дървото буквално виси във въздуха над рисков завой в района около разклона за Лъки, между Бачково и Нареченски бани. 

"Ако падне върху кола, може да смаже хората вътре. Сигурна смърт. Отделно ще предизвика транспортен хаос и сигурна катастрофа", сигнализира читател на TrafficNews.

Мъжът пътува ежедневно от Пловдив до Чепеларе и обратно. Споделя, че често след зимния период в района се образуват особено опасни свлачища, падат камъни и дървета. 

"Трябва да се взимат мерки преди да стане инцидент. Пред мен съм виждал как дърво пада почти върху кола. Спаси ни щастлива случайност, предвид че беше далеч по-малко и отхвръкна странично от автомобила, засягайки го съвсем малко", посочи пловдивчанинът. 

Пътят се стопанисва от Агенция пътна инфраструктура и от съответните общини в някои от частите ми.