Заместник министърът на МВР Стефан Балабанов днес представи новият директор на Областната дирекция на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Ръководството на дирекцията бе събрано в залата сградата на ул. "Княз Богориди", където бе проведено представянето. 

"Имаше доста коментари по отношение на преместването на ст. комисар Илков в Кърджали. Не можем да говорим за наказание. Истината е че в ОД МВР - Кърджали обстановката не е добра, ръководството ва МВР не е доволно оот предишния директор. И затова се налага смяната. Считаме , че Атанас Илков със своите  опит и знания, защото той се представи добре в Пловдив, ще помогне да се овладее оперативната обстановка в Кърджали и накрая на годината ще се поздравим с едни по-добри резултати" коментира зам. министър Балабанов. 

Голяма част от кариерата на новият директор ст. комисар I - ва степен Йордан Рогачев,  е преминала в Пловдив. Той е работил в Жандармерията, бил е началник на Четвърто РПУ, завършил е право в Пловдивския университет и ВИПОНД. Преминал е през всички стъпала в йерахията и е показал добри резултати. Затова бил предпочетен от ръководството на МВР. 

"Ще има повече полицейско присъствие в малките населени места,  ще наблегнем на разпространението на наркотични вещества и на трето място ще се опитаме да намалим пътния травматизъм",начерта първите си стъпки новият директор. Ст. комисар Рогачев заяви, че за момента не се очакват смени на началниците на районните управления, а зам. министърът обяви, че това решение ще бъде на новия директор. 

След представянето бе коментирана и проверката в Шесто районно, където арестант скочи от прозорец на тоалетна и загина. Резултатите ще бъдат обявени след приключването й.