62-годишният мъж е заловен да използва фалшив ТЕЛК документ. Схемата е разкрита при проверка на икономическа полиция към ОДМВР Хасково във връзка с работа по линия на противодействие на престъпленията, свързани с дейността на ТЕЛК.

Те са установили, че мъжът е използвам документ - епикриза от отделение на болница в град извън хасковска област, където фиктивно е лежал. Клиничната пътека, по която е бил хоспитализиран е отчетена в съответната МБАЛ и платена от бюджета на НЗОК. Полицаите са установили съпричастност и на лекари. Случаят вече е докладван на Районна прокуратура Хасково. 

Припомняме, че само преди часове трима лекари и един посредник в София бяха задържани за участие в организирана престъпна група за издаване на фалшиви ТЕЛК решения. Днес Специализираният наказателен съд определи остава за постоянно в ареста и четиримата обвинени за осигуряване на ТЕЛК-решения на здрави лица срещу подкупи. 

Повече за схемата вижте тук: 

Оставиха в ареста четиримата от ТЕЛК аферата в СофияСпецсъдът реши, че тримата медици и техният посредник може да извършат нови престъпления