19-годишният Георги Арнаудов от Пазарджик, който се бори с тежко онкологично заболяване, е номиниран за наградите „Даниела Сеизова – в името на живота” в категория "Смело сърце". Те ще бъдат връчени на 5 декември 2019 г., на официална церемония в НДК. Тогава ще станат ясни имената на победителите в различните категории , които ще получат годишните награда на Федерация "Български пациентски форум" - "Даниела Сеизова - В името на живота".

Награди ще бъдат раздадени в 12 категории. Освен Георги за приза „Смело сърце“ се борят бебе Калина от Варна, която претърпя успешна чернодробна трансплантация, Мариан Георгиев от Ловеч , който е пациент на хемодиализа , както и учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище , записали аудиокнига за незрящи деца и възрастни. 19- годишният Георги Арнаудов от Пазарджик е диагностициран преди няколко месеца със Сарком на Юинг и това преобръща живота му. От месец август борбеният младеж започва химиотерапии. През септември стартира и дарителска кампания за събирането на средства за неговото лечение. Преди няколко седмици става ясно, че операция на злокачествения тумор на тазобедрената кост във Франция не може да бъде извършена. В момента Георги Арнаудов отново е в болница за провеждане на осми курс на химиотерапия.

До Коледа ще му бъде направена още една. Има назначени общо 9 курса, след което ще му бъдат направени контролни ЯМР и скенер, за да се разбере какво е състоянието му. За 20 януари са насрочени и изследвания на Георги в Университетската клиника в германския град Хайделберг.