Скеле бе монтирано на кметството в Тракия днес сутринта, след като преди няколко дни от фасадата започнаха да нападат плочки.  В събота суттринта  две плочи от гранитогрес с размери 60х60 се  откъртиха  от най-високата част на конструкцията и паднаха пред главния вход на административната сграда.

Камион със строителна техника също бе позиционирана пред кметството. Техниците ще обследват фасадата, като ще се укрепят и други елементи по нея. "Гранитогресът на въпросния елемент ще бъде заменен с еталбонд. Строителят Георги Чалъмов ще направи ремонта за своя сметка" заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров за TrafficNews. 

Сградата на кметство Tракия е част от обезщетението на инвеститора Георги Чалъмов  в замяна на правото на строеж на комплекс "Гербера 2" , разположен върху терен от 28 000 квадратни метра в центъра на квартала. Договорът с общината бе сключен в през  2007 година, като строежът на административната сграда започва заедно с изграждането и на комплекса - мастодонт. Тя е завършена и пусната в експлоатация през 2011 година и от тогава там се помещава цялата районна администрация начело с кмета.