Десетки пловдивчани са избрали да извървят пътя до брачния олтар в началото на месец септември. Най-много ще бъдат ритуалите в почивните дни около празника на Пловдив - 6-и септември. Четиринадесет двойки вече са изявили желание да си кажат „Да!" в Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Младоженците ще бъдат още повече на следващия ден. Според досегашните записвания, общо 17 двойки ще минат под венчилото на 7-и септември, който се очертава да бъде най-натовареният за ОП „Радостни обреди”.

Не дотам предпочитани се оказаха датите 9-и и 19-и септември 2019-а, въпреки съвпадението на числата 9 и 19, което мнозина приемат за символично. Досега 13 двойки са изявили желание да се венчаят на 9-и, а осем - на 19-и. Причината най-вероятно е, че и двата дни са работни, смята директорът на предприятието Румяна Толова. Тя изтъкна, че за мнозина тепърва предстои да изберат дата и място на сватбения си ритуал. Затова и цитираните данни далеч не са окончателни. 

Септември е един от най-натоварените периоди, що се отнася до бракосъчетания, обясни Толова. Тя допълни, че през почивните дни от месеца обикновено се провеждат по 30 бракосъчетания. 

По-малко натоварена ще бъде последната седмица от август. Въпреки че през последните години тя се оказа предпочитана от много двойки, за този уикенд са предвидени общо 29 сватби. Осемнадесет двойки ще извървят пътя до олтара на 24-и, а други 11 - на 25-и август. 

Предпочитани остават ритуалите в Централния обреден дом, следвани от изнесените ритуали. Най-малко на брой са тези в Ритуалната зала в квартал „Тракия". Не се знае кога ще отвори врати ритуалната зала в Стария град, която в началото на годината бе затворена за ремонт. Със сигурност обаче младоженците няма да могат да се възползват от нея до края на месец декември, каза още Толова.