"Очакваме да има интерес за летището в Пловдив. Хубаво би било то да стане логистичен хъб. 2,5 млн. ще отидат за изграждане хангар", обяви пред журналисти транспортният министър Росен Желязков.

"Дейността на дистрибуцията и транспортиране на печатните издания се възлага на "Български пощи". Компенсацията им ще е за подпомагане на издателската дейност. Крайните точки, заедно с обектите на "Лафка" бяха около 6000. С отпадането на около 100 обекта през следващите месеци ще бъде компенсирано. Ще работим с кметовете, крайните точки за продажба са въпрос на търсе предлагане, ако има интерес от търговци на дребно", каза министър Росен Желязков, предава "Пик". 

Български пощи щяла да се занимава само с дистрибуция.

"Опитваме се да направим всичко възможно печатните медии да стигнат до своите потребители", поясни Желязков. По думите му рамките на няколко месеца размерът на дефицита ще бъде анализиран, като разликата между приходи и разходи ще бъде поета от държавния бюджет по Закона за публичните предприятия като услуга от общ икономически интерес.

Една от причините това да бъде възможно е, че „Български пощи“ ЕАД са 100% собственост на държавата.

Пловдив става логистичен център на Alibaba? Гигантът обмисля хъб на летище Пловдив!Китайската онлайн платформа за търговия има планове стоките да летят от Пловдив към Европа

Бойко Борисов: Искаме да превърнем Летище Пловдив в балкански хранителен хъбОчаква се БВП от над 120 млрд лева за 2019

Инвестиционен фонд от Абу Даби иска Летище Пловдив, превръща в го в хранителен хъб на БалканитеОчаква се новата процедура за летището да стартира до края на 2020 година