Какво могат да сготвят с домати някои от най-известните родни готвачи и как се бърка домашна лютеница в най-големия тиган. Това са част от атракциите по време на третото издание на Фестивала на розовия домат, който започва днес от 11 часа в Княжеската градина в София.

Освен прочутия зеленчук, производители ще подредят на щандовете сладкия реселешки лук, уникалния смилянски боб, а фермерски пазар ще предложи сирена, суджуци и други вкусотии. 

 По време на феста ще покажат уменията си популярните шеф готвачи Георги Бойковски и Джун Йошида, както и екип от млади  таланти от софийския Chefs Club.

Посетителите ще пробват прочутата тетевенска салата с розов домат и ще научат рецептата за космическо гаспачо. 

Майсторите от академия "Кулинарен историк", водени от Ангел Ангелов, ще поканят гостите да се включат в правенето на най-голямата лютеница в юнашки тиган.

 Десетки фолклорни танцови групи, победители в конкурса "Хоро се вие извива", ще представят уникално надиграване. Гостите ще чуят и изпълнения на духовия оркестър "Виво Монтана".

 В работилницата на организация "Нулев отпадък" гостите имат шанс да се включат в правенето на домашна паста за зъби и как да превърнат стари тениски в торби за пазаруване.