Главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов пристигнаха изненадващо в Белозем, където се провежда мащабна полицейска операция. Те бяха посрещнати от Окръжния прокурор Румен Попов директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. 

"Това, което се случи с възрастната жена, е безобразие. Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата. Работим с г-н Рогачев, виновните ще бъдат намерени. Ако трябва, цялата полиция ще се изсипе тук. До края на годината нещата ще изглеждат по съвсем различен начин. Ще станат нещата. Но трябва и от вас помощ на местно ниво" заяви Иван Гешев за TrafficNews,

Днес преди обед  Криминалисти и Специализирани полицейски сили блокираха Белозем, Чалъкови и Болярино.  Полицаи и полицейски кучета проверяват наред къщите в ромските махали в селата и домовете на криминално проявени, спират се и голяма част от преминаващите автомобили. На място има и представители на Главна прокуратура. Операцията е част от мерките, разпоредени от главния прокурор Иван Гешев за справяне с битовата престъпност.

 Полицейските сили са мобилизирани в издирване на нападателите на възрастната жена, която бе жестоко пребита и ограбена от неизвестни нападатели в събота през нощта.

 

 

Маскирани крадци влезли в дома  на 89-годишната Атанаска   и започнали да я разпитват къде си крие парите, разказват хора от селото пред TrafficNews.bg. Възрастната жена отказала да даде спестяванията си и последвал тормоз.

Маскираните мъже я хванали за краката и започнали да я влачат из къщата.  Малко след това намерили парите й, но те не им стигнали и решили да й откраднат бойлера.  В резултат на това цяла нощ текла вода и наводнила къщата.

Апашите взели и телефона на жената, за да не може да извика помощ и я оставили на лежи на земята в дома си. На сутринта я намерил синът й. Пострадалата има тежко счупване на тазобедрената става. Тя е настанена в УМБАЛ „Свети Георги”.

 

Белозем почерня от полиция, търсят нападателите на ограбената старицаУниформени и полицейски кучета проверяват къщите на хора от криминалния контингент