Петима души пострадаха при сблъсък между микробус и кон преди разклона за котленското село Градец. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал след 20.30 снощи. В превозното средство са пътували общо седем души.

Директорът на областната болница д-р Васислав Петров обяви състоянието на приетите за лечение пострадали.

"В болницата са приети пет човека, четири от които са в реанимация и един - в хирургия. Всички са в добро състояния, освен една от пациентките в реанимация, която е в тежко общо състояние, все още с опасност за живота", съощава БНР.

При сблъсъка с коня, бусът е паднал от моста в реката и това е наложило предприемане на спасителна операция. Два пожарни автомобила са се включили в животоспасяващата акция, съобщи директортът на областната противопожарна служба комисар Владимир Демирев.

"Не се е наложило използване на специални хидравлични инструменти, за да бъдат извадени от микробуса, някои сами са успели да излязат на пътя". Според полицията вероятно става дума за несъобразена скорост. По информация на bTV пострадалите са се връщали от сватба в Истанбул и са пътували към Търговище.

Снимка: Кадър от клип на Kotel News