Хванаха извършител на дръзка кражба в Пазарджик. Преди няколко дни непознат мъж отишъл в учебно заведение в града, като на входа пред охранителя той се представил за човек, който има среща  с директора на училището. Броени  минути по-късно  посетителят напуснал сградата, а малко след това директорът на училището установила липсата на мобилен телефон и портмонето си с лични документи и неголяма парична сума. След подаване на сигнал за случилото се на мястото пристигнали младши-полицейски инспектори обслужващи района и криминалисти

Прегледани са обстойно видеозаписите на охранителните камери на училището и полицаите бързо познали стария си познайник 43-годишен мъж от Пазарджик. Мъжът е наркозависим,  криминално проявен и осъждан за различни престъпления. Полицейски екип успял бързо да установи местоположението на извършителя и той бил заловен.

У него са намерени откраднатите вещи и документи и по-късно е задържан, първоначално за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление. Със свое постановление прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик е удължил срока на задържането му със 72 часа. Внесено е искане в Районния съд за налагане на най-тежката мярка за неотклонение- „задържане под стража“.  Полицаите продължават работата по случая и изясняват съпричастността на апаша към други кражби през изминалия месец.