"Щом министърът е издал заповед трябва да се спазва. Но моето лично мнение , е че те не са нужни. Те създават и измамна сигуронст , че не можеш да се заразиш. Това е все едно да си сложите решетка на прозореца и да смятате , че няма да влязат мухи и комари" , така доц. Атанас Мангъров коментира новата заповед на министърът на здравеопазването Кирил Ананиев , който днес разпореди, че всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.

Самият доц. Мангъров в предаването "Лице в лице" по bTv заяви, че си е направил тест , който е отрицателен, но е сигурен че е преглеждал болни от коронавирус. Той даде и няколко съвета за справяне с кризата. 

"Първо нека хората се успокоят. Всички ще го изкараме. 80-90% няма и да разберат, че са го карали. Когато човек хване коронавирус 99% няма да умре. Дори и за най- възрастните шансът да им се случи нещо лошо е 1 към 8. Не смятайте , че ако се разболеете и веднага трябва да си търсите място на Орландовци. 102 годишна италианка бе излекувана. В Китай ежегодно умират над 10 милиона души. Сега загинаха около 3 000. 

Второто е да се спазват всички наредби на щаба. Възрастните особено. И хората с придружаващи заболявания да се пазят. Всички, които в момента са на вентилация са със съпътстващи заболявания. Близките им също трябва да ги пазят. Но да не изпадаме в крайности. Сега всички са се сгушили като малки зайчета и сърчицата им тупкат. Да, накои няма да оцелеят , но това не означава, че светът трябва да спре да се върти" заяви инфекционистът.