Много често се случва да сме изправени пред някоя абсурдна бюрократщина, дупка в държавата или напълно безполезна институция. Възмущаваме се на проблема, цъкаме с език и подминаваме, въпреки че осъзнаваме, че нещо трябва да се направи. Надяваме се, обаче някой друг да се заеме.

Е, жители на Несебър показаха, че можем и сами да си помогнем. Ние сами да бъдем държавата. В града няма денонощна аптека. Не се планува и скоро да бъде направена такава. При спешни случаи лекарства са необходими по всяко време на денонощието. Именно затова граждани са решили да запълнят тази дупка. Направили са списък заедно с фармацевт на най-необходимите лекарства, за които не се изисква рецепта и са ги напълнили в аптечка. „Спешното куфарче“ са оставили в денонощен магазин, който се намира срещу банка ДСК в града.

И така то е на разположение на всеки гражданин след 20.00 часа до 8. 00 сутринта. Тогава, когато аптеките в града затварят врати и лекарства няма от къде да се вземат. Идеята е след като съответният медикамент се използва да се възстанови на следващия ден, за да може аптечката винаги да е заредена.