Цветни димки, конфети, шампанско, балони в небето, аплодисменти и преброяване от 1 до 12 многократно, така премина последния учебен ден на учениците от випуск 2019 от пловдивската френска гимназия „Антоан дьо сент-Екзюпери”.

Всички класове минаха за последно през входа на гимназията съпроводени от страхотна музикална програма подбрана от всички дванайсетокласници. С много емоции бяха изпълнени бъдещите абитуриенти.

Целия випуск отправиха специални благодарности от на един от любимите си преподаватели – Стоян Божков, който от своя страна най-искрени благодарности и им пожела на добър път.

„Изпращаме един чудесен випуск, с който много се гордеем. Пловдивската общественост знае, че това е единствената паралелка с китайски език, които завършват тази година, те бяха чудесни деца както и всички останали. Още нямаме усещането, че ги изпращаме, защото чакаме представянето им на държавните зрелостни изпити, където силно се надяваме, че ще представят достойно училището си”, каза директорката на френската гимназия – Мариела Николова, пред репортер на Trafficnews.bg. Тя пожела на зрелостниците здраве успех и сполука.

12 „З” клас се включиха в кампанията с #стенисканабала, като по този начин дариха парите, които са отделили за тоалети за своето изпращане.

Днес беше и изпращането на зрелостниците от ПГТ „ Гоце Делчев”. Едно уникално изпращане направиха учениците от 12 „Б” клас. Те преминаха през училищния двор с голям брой цветни факли и транспарант, който гласеше „Госпожо Траянова, ще дойдете ли с нас на бала”.